Tải bản đầy đủ

35 ĐỀ BỔ TRỢ HỌC KỲ II TIẾNG ANH LỚP 5.

1


Contents

2


Đề 1:
I. Chọn từ có cách phát âm khác với các từ còn lại
1. a. thank
b. that
c. this

d. those

2. a. cost

b. most

c. post


d. roast

3. a. arm

b. charm

c. farm

d. warm

4. a. come

b. home

c. some

d. none

5. a. cow
b. now
c. how
II. Sắp xếp các câu sau thành câu có nghĩa
1. name/ your/ what/ is?
2. am/ Lan/ I
3. Phong/ is/ this?
4. today/ how/ you/ are?
5. thank/ are/ you/ fine/ ,/ we
6. is/ Lan/ Hoa/ and/ am/ this/ I
7. Ann/ am/ hello/ I
8. this/ Mai/ her/ is/ name/ is/ my/ mom
9. eighteen/ they/ old/ years/ are
10. not/ he/ is/ today/ fine
III. Khoanh tròn từ khác loại

d. show

1. A. Left

B. Right



C. Turn

D. Between

2. A. Mother

B. Brother

C. Sister

D. Teacher

3. A. Car

B. Bus stop

C. Bike

D. Train

4. A. Eat

B. Went

C. Watched

D. Listened

5. A. Warm

B. Cool

C. Sun

D. Cold

IV. Đọc kĩ đoạn văn sau và trả lời câu hỏi
David and Lucy live in London, in England. They have a big house near a park.
There are three bedrooms and two bathrooms in their house. David and Lucy have
two children: a boy and a girl. David works in a bank and his wife is a doctor. They
usually leave home at eight o'clock. Lucy drives to school with her two children.
Then she drives to works at the hospital. In the evening, Lucy always cooks dinner.
After dinner, they sometimes watch TV.
1. Where do David and Lucy live?
->
3


2. Is their house near a hotel?
->
3. What does Lucy do?
->
4. What time do they leave home?
->
5. What do they sometimes do after dinner?
->

ĐÁP ÁN đề 1
I. Chọn từ có cách phát âm khác với các từ còn lại
1 - a; 2 - d; 3 - d; 4 - b; 5 - d
II. Sắp xếp các câu sau thành câu có nghĩa
1. What is your name?
2. I am Lan.
3. Is this Phong?
4. How are you today?
5. We are fine, thank you.
6. I am Lan and this is Hoa.
7. Hello, I am Ann.
8. This is my mom, her name is Mai.
9. They are eighteen years old.
10. He is not fine today.
III. Khoanh tròn từ khác loại
1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - C
IV. Đọc kĩ đoạn văn sau và trả lời câu hỏi
1 - They live in London, England.
2 - No, it isn't.
3 - She is a doctor.
4 - They leave home at eight o'clock.
5 - They sometimes watch TV.
Đề 2:
I.Read and complete
has; doctor; because; happy; school; dentist;
Today is very cold. Some of my classmates are not in (1)…………. Nam can’t go
to class because he (2)……………. a bad headache. Lan is at home (3)
4


……………..she has stomach ache. Long went to the (4)………………because he
has a fever. Linh went to the (5)…………………because she has a bad toothache.
Hong isn’t (6)………………..because she misses her friends
II/ Read the passage again and put a tick (V) True or False.
T
F
1. Today is very hot
2. Nam can’t go to class because he has a bad headache.
3. Lan has a backache and sore throat.
4. Lan is at school today.
5. Linh went to the doctor because she has stomach ache.
6. Huong isn’t happy because she misses her friends
III. Look and write. There is one example.

IV. Put the words in order to make sentences.
1. are / Sports Day / going / classmates / play / chess / to / My / on / .
…………………………………………………………………………………
2. you / are / to / going / Teachers’ / on / Day / What / do / ?
5


…………………………………………………………………………………
3. will / Day / be / When / Children’s / ?
…………………………………………………………………………………
4. are / practising / We / hard / festival / the / to / sports / .
…………………………………………………………………………………
5. second / The / be / on / singing / will / September / contest / of / the / .
…………………………………………………………………………………
6. you / matter / What’s / with / the / ?
…………………………………………………………………………………
7. has / backache / My / grandfather / a / .
……………………………………………………………………………………
8. You / doctor / should / to / the / go / take / rest / and / a / .
…………………………………………………………………………………
9. carry / heavy / He / shouldn’t / things /.
……………………………………………………………………………………
10. the / your / What’s / with / matter / sister / ?
……………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN đề 2
I. Read and complete
1 - school; 2 - has; 3 - because; 4 - doctor; 5 - dentist; 6 - happy
II. Read the passage again and put a tick ( ) True or False.
1 - F; 2 - T; 3 - F; 4 - F; 5 - F; 6 - F
III. Look and write. There is one example.
1 - fever; 2 - toothache; 3 - stomach ache;
4 - headache; 5 - backache; 6 - sore throat;
IV. Put the words in order to make sentences.
1 - My classmates are going to play chess on Sports Day.
2 - What are you going to do on Teachers’ Day?
3 - When will Children’s Day be?
4 - We are practising hard sports to the festivals.
5 - The singing contest will be on the second of September.
6 - What’s the matter with you?
7 - My grandfather has a backache.
8 - You should take a rest and go to the doctor.
9 - He shouldn’t carry heavy things.
6


10 - What’s the matter with your sister?

Đề 3:
Task 1. Fill in the blank with one word provided
take, do, many, will, does
1. What ............he often do after school?
2. What ..........there be in your dream house? There will be a robot. I'll use it
to ......... the housework.
3. How long does it .......to get there by train? Two hours.
4. How .........seasons are there in your country?
Task 2: Put the words in order.
1. will/ the countryside/ I/ in/ be.
………………………………………………………..
2. went to/ Phu Quoc/ island/ I.
………………………………………………………..
3. do/ tomorrow/ what/ will/ you?
………………………………………………………..
4. did/ on/ go/ where/ holiday/ you?
………………………………………………………..
5. do/ mother/ does/ what/ your/ ?/
………………………………………………………..

7


Task 3. Write the question for the underlined word.
1. Nga wants to be a singer.
_______________________________________
2. I often go to bed at 10.00 p.m.
_______________________________________
3. My father works in a factory.
______________________________________
4. We were at the School Festival yesterday.
___________________________________
5.He often played with his children in the evening .
_______________________________________

ĐÁP ÁN đề 3
Task 1. Fill in the blank with one word provided
1 - does; 2 - will - do; 3 - take; 4 - many;
Task 2: Put the words in order.
1 - I will be in the countryside.
2 - I went to Phu Quoc island.
3 - What will you do tomorrow?
4 - Where did you go on holiday?

8


5 - What does your mother do?
Task 3. Write the question for the underlined word.
1 - What does Nga want to be?
2 - What do you do at 10.00 p.m?
3 - Where does your father work?
4 - Where were you yesterday?
5 - Who did he often play with in the evening?

Đề 4:
Task 1. Choose the odd one out.
1. a.am

b.is

c.was

d.are

2. a.favourite

b.interesting

c.exciting

d.festival

3. a.picture

b.bookstore

c. map

d.photo

4. a.supermarket

b.museum

c.bus- stop

d.place

5. a.have

b.may

c.can

d. will

6. a.when

b.where

c.week

d.why

7. a. orange juice

b.coke

c.lemonade

d.apple

Task 2. Match the sentences
1. What’s your address?

a. I always do morning exercise.

2. What’s the village like?

b. twice a week.

3. What do you do in the morning?

c. It’s beautiful and quite.

4. How often do you have Maths?

d. It’s 81 Truc Bach Street.

Task 3. Order the words
9


1. get/ I/ can/ How/ zoo/ to/ the/ ?/
.................................................................................................................
2. shouldn't/ water/ because/ have/ sore throat/ drink/ a/ You/ cold/ may/ you/ ./
.................................................................................................................
3. to/ got/ hometown/ I/ my/ motorbike/ by/ ./
.................................................................................................................
4. are/ in/ North/ there/ four/ Viet Nam/ seasons/ the/ of/ ./
..................................................................................................................
5. must/ wait/ You/ light/ green/ the/ ./
.................................................................................................................

ĐÁP ÁN đề 4
Task 1. Choose the odd one out.
1 - c; 2 - d; 3 - b; 4 - d; 5 - a; 6 - c; 7 - d
Task 2. Match the sentences
1 - d; 2 - c; 3 - a; 4 - b
Task 3. Order the words
1 - How can I get to the zoo?
2 - You shouldn't drink cold water because you may have a sore throat.
3 - I got to my hometown by motorbike.
4 - There are four seasons in the North of Viet Nam.
5 - You must wait the green light.

Đề 5:
Task 1. Give the correct form of Verbs (Cho dạng đúng của động từ trong
ngoặc)
1. She...............................a student in this school last year. (be)
2. Last summer , they ............................ to Nha Trang. (not/ go)
3. Nga , Lan and Mai ........................lunch together at the school every day. (have)
10


4. .................. she ........................... milk last night? (drink)
5. Right now I .............................. in Hanoi (stay)
6. When I was young, I ......................................play tennis. (not like)
7. She didn’t .................................... the trip because of the heavy rain. (enjoy)
8. Ha .................................. to music every day (not/ listen)
9. She ............................................in Da Nang in 2004. (live)
10. How ............................your vacation in Quang Ninh last month? (be)
Task 2. Match: (Nối 2 cột A – B)
A

B

1. Where were you yesterday?

a. It was really wonderful.

2. Where did you go?

b. I bought some books.

3. What was the trip like?

c. I went there by coach.

4. Who did you go with?

d. It was yesterday.

5. What did you do?

e. I went to Da Lat.

6. When was Nam’s birthday party?

f. No, I didn’t. I went by train.

7. Did you get to Ha Noi by plane?

g. I went with my family.

8. How did you get to Da Nang City? h. I was at the book fair.
Task 3. Arrange words to make meaningful sentences: (Sắp xếp từ thành câu
hoàn chỉnh)
1. get up / breakfast / time / father / and / your / have / what / does ?
2. country / it’s / in / house / the / is / small / Ha’s / and .
3. cities / there / country / how / are / your / in / many ?
4. island/ get/ did/ family/ how/ your/ to/ Phu Quoc/?
5. every / school / Jane / morning / eight / to / o’clock / goes / at .

ĐÁP ÁN đề 5
Task 1. Give the correct form of Verbs (Cho dạng đúng của động từ trong
ngoặc)
1 - was; 2 - didn't go; 3 - have; 4 - Did ... drink; 5 - am staying;
6 - didn't like; 7 - enjoy; 8 - doesn't listen; 9 - lived; 10 - was
Task 2. Match: (Nối 2 cột A – B, ghi đáp án ở cột giữa)
11


1 - h; 2 - e; 3 - a; 4 - g;
5 - b; 6 - d; 7 - f; 8 - c
Task 3. Arrange words to make meaningful sentences: (Sắp xếp từ thành câu
hoàn chỉnh)
1 - What time does your father get up and have breakfast?
2 - Ha's house is in the country and it's small.
3 - How many cities are there in your country?
4 - How did your family get to Phu Quoc island?
5 - Jane goes to school at eight o'clock every morning.
Đề 6:
Task 1. Choose the best option: (Chọn đáp án đúng nhất)
1. Nha Trang _______beautiful and the people _______ friendly.
a. be/be
b. was/were
c. were/were
d. visit/bought
2. Liz _______ Nha Trang last holiday and she _______a lot of souvenirs
a. visits/buys
b. visited/buyed
c. visited/bought
d. visit/bought
3. Where _______you visit when you were in HaLong?
a. do
b. did
c. will
12


d. is
4. Did you_______any photographs there?
a. take
b. takes
c. took
d. taking.
5. What is the matter with you, Minh? _______have a toothache
a. I
b. She
c. He
d. Minh
6. What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup.
a. eat
b. eats
c. ate
d. eating
7. For breakfast yesterday, she _______ bread, beef and milk.
a. have
b. had
c. has
d. having

13


8. Would you like _______ dinner at my house tonight?
a. have
b. to have
c. has
d. having
9. Hoa likes_______ to music.
a. listening
b. listens
c. listen
d. listened
10. _______do you go to the amusement center? - Once a week.
a. How long
b. how far
c. how many
d. how often
Task 2. Put “DID, WAS or WERE” into the brackets: (Điền DID/ WAS/ WERE
vào chỗ trống)
1. Where …………………you born? Where …………………your mother born?
2. When …………………you start school?
3. How many schools …………………you go to ?
4. What …………………your favourite subject?
5. Where …………………you live when you …………………a child?
14


6. …………………they live in a house or a flat?
7. I ………………… home to help my parents.
8. What ………………… the trip like?
Task 3. Rewrite the sentences (Viết lại câu sao nghĩa không thay đổi với câu cho
trước)
1/ I don't have a bookshelf in my bed room.
There...........................................................................
2. We have a sink, a frigde, a cooker and a cupboard in our kitchen.
There...........................................................................
3/ The dog is in front of the microwave.
The microwave...............................................................
4. My favourite room in the house is the living room.
I like...................................................................................
5.She has long black hair and blue eyes.
Her...................................................................................

ĐÁP ÁN ĐỀ 6
Task 1. Choose the best option: (Chọn đáp án đúng nhất)
1 - b; 2 - c; 3 - b; 4 - a; 5 - a;
6 - c; 7 - b; 8 - b; 9 - a; 10 - d;
Task 2. Put “DID, WAS or WERE” into the brackets: (Điền DID/ WAS/ WERE
vào chỗ trống)
15


1 - were - was;
2 - did;
3 - did;
4 - wasl
5 - did - was;
6 - Did;
7 - was;
8 - was;
Task 3. Rewrite the sentences (Viết lại câu sao nghĩa không thay đổi với câu cho
trước)
1 - There isn't any bookshelf in my bed room.
2 - There is a sink, a frigde, a cooker and a cupboard in our kitchen.
3 - The microwave is behind the dog.
4 - I like the living room.
5 - Her hair is long and black and her eyes are blue.

Đề 7:
Task 1. Read and tick (√) True or False. Chọn Đúng (T) hoặc Sai (F)
Lucy lives with her family in the centre of Ha Noi. She gets up at 5.30 in the
morning. She often goes jogging with her father. After breakfast, she takes a bus to
school. After school, she plays basketball with her friends three times a week. In
the evening, she does her homework. Then she watches TV or reads books. She
always goes to bed early. Lucy lives with her family in the countryside.
1/ She always gets up early. ...............
2/ She rides a bike to school. ...............
16


3/ She plays basketball three times a week. ...............
4/ She often watches TV or reads book before she does her homework. ...............
5/ She often goes jogging with her dad ..............
Task 2. Write and Use the past simple of the verbs. ( Viết câu ở thì quá khứ, sử
dụng từ gợi ý, phải thêm từ)
1. I / go swimming / yesterday/.
....................................................................................................................
2. Nhung / wash / the dishes/.
....................................................................................................................
3. Nam / I / study / hard / last weekend/
.....................................................................................................................
4. they / have / nice / weekend.
....................................................................................................................
5. she / go / supermarket yesterday.
....................................................................................................................
6. We / not go / school last week/
.....................................................................................................................
Task 3. Complete the sentences with the following words: (Điền các từ cho sẵn
để hoàn thành câu)
Sore throat – backache – headache – toothache – stomach ache – fever
1. Trung had a .................................... last week. He couldn’t speak.
2. Nam went to the dentist yesterday because he had a .................................... .
3. Quan is in bed and feels very hot. He had a .................................... .
4. Phong’s grandpa has a .................................... . He can’t carry heavy things.
5. Trung had a .................................... last night because he ate too much at dinner.
Task 4. Pronunciation: (Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác)
1/ A. went

B. three

C. never

D. get

2/ A. trip

B. did

C. with

D. nice

3/ A. Bay

B. play

C. stay

D. watch

ĐÁP ÁN ĐỀ 7
Task 1. Read and tick (√) True or False. Chọn Đúng (T) hoặc Sai (F)
1 - T; 2 - F; 3 - T; 4 - F; 5 - F
Task 2. Write and Use the past simple of the verbs. ( Viết câu ở thì quá khứ, sử
dụng từ gợi ý, phải thêm từ)
17


1 - I went swimming yesterday.
2 - Nhung washed the dishes.
3 - Nam and I studied hard last weekend.
4 - They had a nice weekend.
5 - She went to the supermarket yesterday.
6 - We didn't go to the school last week.
Task 3. Complete the sentences with the following words: (Điền các từ cho sẵn
để hoàn thành câu)
1 - sore throat; 2 - toothache; 3 - fever; 4 - backache; 5 - stomach ache
Task 4. Pronunciation: (Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác)
1 - B; 2 - D; 3 - D
Đề 8:
Task I. Odd one out: (Khoanh tròn từ khác loại)
1. a. city

b. town

c. flat

d. province

2. a. house

b. far

c. near

d. modern

3. a. orange

b. bread

c. buildings

d. noodles

4. a. how

b. village

c. where

d. who

5. a. crowded

b. countryside

c. noisy

d. modern

Task 2. Complete the sentences with a suitable word: (Điền 1 từ thích hợp vào
chỗ trống)
1/Nam ............... soccer every day.
2/ She ............... to school ............... the morning.
3/ We ...................... english on Monday.
4/ There .................... forty students in my class.
5/ Thu .................... up at five o’clock.
6/ She ......................... her teeth after breakfast.
7/ My Mom ......................... up at five o’clock.
8/ I live ......................... a village.
9/ My class is ..................... second floor.
10/ Which class is he ..................?
18


Task 3. Complete withe the given words : ( Điền các từ cho sẵn vào chỗ trống
để hoàn thành câu và đoạn văn)
bed; up; exercise; homework; partner; basketball;
Hi, My name’s Joe. Every morning I get (1)_____ early. I do morning (2)
_________________, have breakfast and then go to school. Twice a week, I go to
the sports centre and play (3) ___________ with my friends after school. In the
evening, I often do my (4) _____________ after dinner. Then I watch TV and go to
(5) _____________ at around 10 p.m.
Task 4. Read and match: (Nối)
A
1/ I have a headache.
2/ I have a backache.
3/ I have a toothache .
4/ I have a sore throat.
5/ I have a bad cough.

ĐÁP ÁN ĐỀ 8
Task I. Odd one out: (Khoanh tròn từ khác loại)
1 - c; 2 - a; 3 - c; 4 - b; 5 - b
Task 2. Complete the sentences with a suitable word: (Điền 1 từ thích hợp vào
chỗ trống)
1 - plays; 2 - goes - in; 3 - have; 4 - are; 5 - gets;
6 - brushes; 7 - gets; 8 - in; 9 - on; 10 - in
Task 3. Complete withe the given words : ( Điền các từ cho sẵn vào chỗ trống
để hoàn thành câu và đoạn văn)
1 - up; 2 - exercise; 3 - basketball; 4 - homework; 5 - up
Task 4. Read and match: (Nối)
1 - d; 2 - a; 3 - c; 4 - f; 5 - b;
Đề 9:
19


Task 1. Write:
1/ The turtle is _______ ( slow ) than the rabbit.
2/ The motorcycle is ______ ( fast ) than the bicycle.
3/ The giraffe is ________ ( tall ) than the zebra.
4/ Hens are _________ ( small ) than dogs.
5/ Elephants are __________ ( big ) than monkeys.
Task 2. Write was or were:
Yesterday Nam and Hoa ____1____ at the beach with their friends. It ____2____
sunny. The children _____3____ very happy. At twelve thirty, they ____4_____
hungry and thirsty. Nam ___5____ hot. Hoa ____6____ tired.
Task 3. Find and correct the mistakes
1. What is your first class in Monday?
2. I goes to school on 6:45.
3. She have her breakfast at home.
4. Does you play sports?
5. When do we has history?
6. Does she wash she face?
7. What time she get up?
8. How many floors does your school has?
9. This is Nga school.
10. Is Nam’s school at the country?

20


ĐÁP ÁN ĐÈ 9
Task 1. Write:
1 - slower; 2 - faster; 3 - taller; 4 - smaller; 5 - bigger;
Task 2. Write was or were:
1 - were; 2 - was; 3 - were; 4 - were; 5 - was; 6 - was
Task 3. Find and correct the mistakes
1 - in thành on;
2 - on thành at;
3 - have thành has;
4 - Does thành Do;
5 - has thành have;
6 - she face thành her face;
7 - she thành does she;
8 - has thành have;
9 - Nga school thành Nga's school;
10 - at thành in;

Đề 10:

21


Task 1. Fill in the blanks with “am”, “is” or “ are”:
1. Kate ______ swimming now.
2. Mom _______ surfing at the moment.
3. I _______ not playing the guitar.
4. The boys _______ not watching TV.
5. They _______ visiting their family.
6. My mother ______ cooking dinner.
7. The girls ______ not shopping.
8. We _____ using a computer.
9. The children ______ kayaking.
10. They ______ waterskiing now.
Task 2. Look at the table. Are the sentences true or false? Write T or F , then
write sentences.
Ben

Lily

Toby

Anna

get up early

V

X

X

V

go to school by car

X

X

V

V

play tennis

V

V

X

X

get dressed at 8 o’clock

X

V

X

X

a. Ben gets up early.

T

He gets up early.

b. Lily goes to school by car.
c. Toby doesn’t play tennis.
d. Anna gets dressed at 8 o’clock.
e. Ben goes to school by car.
f. Lily plays tennis.
g. Toby gets up early.
h. Anna goes to school by car.
Task 3. Arrange words to make meaningful sentences:
1. in the city / in the country / Hung / or / does / live ?
2. part/ in/ festival/ did/ the/ sports/ you/ take/?
3. Hoa/ birthday/ to/ her/ invited/ Minh/ party/.
4. Birthday/ went/ my/ my/ family/ to/ cousin’s/ party/ night/ last/.
5. what/ do/ Mid-Autumn Festival/ you/ did/on?
22


6. by/ classmates/on/trip/ zoo/ my/ a/ went/ to/ the/ bus/.
7. enjoyed/ we/ the/ and/ food/ at/ drinks/ the/ party/.

ĐÁP ÁN ĐỀ 10
Task 1. Fill in the blanks with “am”, “is” or “ are”:
1 - is; 2 - is; 3 - am; 4 - are; 5 - are;
6 - is; 7 - are; 8 - are; 9 - are; 10 - are;
Task 2. Look at the table. Are the sentences true or false? Write T or F , then
write sentences.
a. Ben gets up early.

T

He gets up early.

b. Lily goes to school by car.

F

She doesn't go to school by car.

c. Toby doesn’t play tennis.

T

He doesn’t play tennis.

d. Anna gets dressed at 8 o’clock.

F

She doesn't gets dressed at 8
o’clock.

e. Ben goes to school by car.

F

He doesn't go to school by car.

f. Lily plays tennis.

T

She plays tennis.

g. Toby gets up early.

F

He doesn't get up early.

h. Anna goes to school by car.

T

She goes to school by car.

Task 3. Arrange words to make meaningful sentences:
1 - Does Hung live in the city or in the country?
2 - Did you take part in festival sports?
3 - Hoa invited Minh to her birthday party.
4 - My family went to my cousin's birthday party last night.
5 - What did you do on Mid-Autumn Festival?
6 - My classmates went on trip to the zoo by bus.
7 - We enjoyed the food and drink at the party.
Đề 11:
Task 1. Read and write
1. I have a pain in my teeth. I have a…..........….
23


2. Tony has a high temperature. He has a……………….
3. Mai has a pain in her throat. She has a………………..
4. I have a pain in my back. I have a…………………….
5. Thu has a pain in her stomach. She has a…………….
6. My father has a pain in his ear. He has a……………..
7. He is cold. He has a ……………………………………
8. I broke my arm. I have a…………………………..
Task 2. Put the words in correct order
1. The /slowly /pandas /really /things/ cute/ were/ and/ did/.
2. The /was/ moved /quickly /gorillas/ Nam/ at/ the/ when /zoo/.
3. Hung /circus /the /and/ I/ a /saw /lot/ animals /of/ in/.
4. Mai /fast /the/ because /tigers/ they/ liked/ were/.
5. The /down /monkeys /up /and/ very /jumped /quickly/.
Task 3. Complete the sentences.
Sunday is Lily’s favorite day. She usually gets up ( get up) at ten o’clock , then she
___________(1. have ) a big breakfast with her family.
After that, she always _______ (2. go ) for a long walk in the park. She usually
___________(3. meet) her friends and they sometimes ________(4. play) tennis
In the afternoon, Lily ________ (5. watch ) TV or __________ (6. listen ) to
music. Then, In the evening she always ___________(7. visit ) her grandparents
and they usually ________(8. have) dinner together.
Lily always look forward to Sundays!

24


ĐÁP ÁN ĐỀ 11
Task 1. Read and write
1. I have a pain in my teeth. I have a….....toothache.....….
2. Tony has a high temperature. He has a……fever………….
3. Mai has a pain in her throat. She has a……sore throat…………..
4. I have a pain in my back. I have a………backache…………….
5. Thu has a pain in her stomach. She has a………stomach ache…….
6. My father has a pain in his ear. He has a……earache………..
7. He is cold. He has a …………………cold…………………
8. I broke my arm. I have a……………broken-arm……………..
Task 2. Put the words in correct order
1 - The pandas were really cute and did things slowly.
2 - The gorillas moved quickly when Nam was at the zoo.
3 - Hung and I saw a lot of animals in the circus.
4 - Mai liked the tigers because they were fast.
5 - The monkeys jumped up and down very quickly.
Task 3. Complete the sentences.
1 - has; 2 - goes; 3 - meets; 4 - play;
5 - watches; 6 - listens; 7 - visits; 8 - have

25


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×